Tek yolculuk insanın içine doğru yaptığı yolculuktur’

Rainer Maria Rilke

Başarılı bir terapi süreci, terapistin iyi bir psikoterapi eğitimininin yanı sıra kendi terapi süreci ve aldığı süpervizyonlarla mümkün olabilir. Ancak bu sayede terapist, terapiye gelen kişinin tüm yanlarıyla terapi odasında olabilmesine imkan sağlayabilir. 

Psikoterapi, terapistin eşlik ettiği içsel bir yolculuktur. İnsan duyguları, davranışları, düşünceleri, bedeni ve içinde taşıdığı büyüme potansiyeli ile bir bütündür ve terapi sürecinin tüm bu düzeyleri kapsaması hedeflenmelidir. Kişiyi terapiye getiren sebeplerle başlayan terapi süreci, onun bir bütün olarak algılanarak farklı yanlarının keşfedilip, bu yanlarının ihtiyaçlarının karşılandığı, kendi içinde ve ilişkilerinde yaşadığı çatışmalar üzerine çalışıldığı ve en nihayetinde kişisel büyümenin hedeflendiği bir süreçtir. Farklı terapi yaklaşımlarındaki eğitimim, bütünleşik bir yaklaşım benimseyerek, kişinin hikayesi,  farklılıkları ve ihtiyaçlarına göre terapi sürecini şekillendirmemi sağlıyor.

Terapide bütünleşik psikoterapi yaklaşımı uyguluyorum. Psikodinamik yönelim temelinde, kişinin farklı yanlarının ele alındığı terapi yaklaşımım, EMDR, somatik (beden yönelimli) terapi yaklaşımlarını ve travma-disosiasyon modellerini de içeriyor.  

Depresyon, panik, kaygı, endişe, korkular, stres, yeme bozuklukları, travma, yas, istismar, şiddet, disosiasyon gibi sorunların yanı sıra, ilişkilerde yaşanan sorunlar, kişilik yapısı, olumsuz geçmiş yaşam deneyimleri ve anlam arayışı, umutsuzluk, yalnızlık gibi daha genel konularda da çalışıyorum.